Valokeilassa pyöräily

Kukapa meistä ei muistelisi lämmölle lapsuuden kesän pyöräretkiä ja ihanaa vapauden tunnetta, kun pääsi ensimmäisiä kertaa omalla pyörällä reissuun.
Pyöräily on helppo, nopea ja kustannustehokas ratkaisu siirtymiseen paikasta toiseen. Monesti pyörällä on nopeammin, tai ainakin lähes yhtä nopeasti, perillä kuin autolla. Ja mikä onkaan parempaa aikaa pyöräillä kuin kaunis Suomen suvi.

Siirtymis- tai kuntoilumuotona pyöräily ei ole kovinkaan suuri varustelaji. Leppoisassa pyöräilyssä mukavuuteen eniten vaikuttaa toimiva, itselle mieluisa ja oikean kokoinen pyörä. Ja kypärä on tietenkin aivan ehdoton varuste, syystä jota tuskin tarvitsee edes mainita. Uusimmat kypärät on saatu jo niin kevyiksi, huomaamattomiksi ja istuviksi, että argumentit kypärän käyttämättä jättämiselle ovat hölynpölyä.
Kilpapyöräily tai vaativammat harrastusmuodot, kuten maastopyöräily tai retkipyöräily, kasvattavat varusteiden vaatimustasoa merkittävästi.

Käyn läpi muutaman tekijän, jotka vaikuttavat eniten pyöräilyn mukavuuteen:

Kaivakaas kaikki pyörät naftaliinista ja käykää nauttimassa auringosta!
-Aki
Ja kypärät päähän!

Ps. Iloisesti ilmoitan, että Intersport Forssasta saa taas pienen tauon jälkeen pyörähuoltoja omasta takaa. Pyörähuollon veloitus on 50€ tunti + mahdolliset varaosat.
Esimerkiksi normaali pyörän vuosihuolto maksaa tuon 50€ + osat.

Posted in 2019, Sekalainen.