Valokeilassa lenkkeily

Nyt puhutaan tehokkaasta lajista, joka ei katso aikaa, eikä paikkaa. Lenkkeily on todennäköisesti kaikista matalakynnyksisin liikuntamuoto ja väitänpä, että suurin osa on jo tänäänkin lenkkeillyt, ainakin jonkun verran. Lenkkeily on käytännössä apostolin kyydllä siirtymistä paikasta A paikkaan B. Osa juoksee, osa hölkkää, osa kävelee ja osa tekee näitä kaikkia. Oli oma valintasi mikä tahansa edellä mainituista, niin kyseessä on mukava ja monella tapaa terveellinen harrastus.

Lenkkeilyä aloittaessa tärkeintä on aloittaa mahdollisimman rauhallisesti. Kropan pitää tottua lenkkeilyn tuomaan rasitukseen ja mielikin pysyy virkeänä, kun et vedä itseäsi välittömästi aivan piippuun. Lenkkeilyn nautinnollisuuden kannalta on makuasia harrastaako sitä yksin vai yhdessä, mutta varsinkin alkuvaiheessa lenkkeilykaveri saa sinut todennäköisemmin lähtemään lenkille. Siinä vaiheessa, kun pääset jo rutiinilla sohvalta ylös ja suupielet kaartuvat komeaan hymyyn lenkkareita jalkaan vetäessä, ei lenkkeilykaverin ryhmäpaineelle todennäköisesti ole enää tarvetta. Mutta kuten sanottua, on täysin makuasia haluatko lenkkeillä yksin vai yhdessä.
Halutessasi jatkuvuutta harrastuksellesi on poikkeuksellisen tärkeää, että varusteet ovat kunnossa. Sukat, kengät ja pohjalliset vaikuttavat merkittävästi, sekä suorituksen mukavuuteen, että rasitusvammojen enneltaehkäisyyn. Vaatteillakin saat innostuksen karisemaan nopeasti, jos tuntuu, että jokaisella lenkillä on aivan liian kuuma tai kylmä.
Helpoin vaihtoehto varmistaa juuri itselle oikeanlaiset vermeet on marssia Intersport Forssan myymälään ja nykäistä ammattilaistamme hihasta.
Koulutettu ammattilaisemme ottaa sinusta kopin ja…
… tekee sinulle ilmaiseksi kokonaisvaltaisen jalka-analyysin
… sovituttaa ilmaiseksi
juuri sinun jaloillesi muotoiltuja pohjallisia
… valitsee laajasta mallistostamme jalkatyypillesi ja tarpeellesi soveltuvat kenkämallit
… suosittelee juuri sinun tarpeillesi oikeanlaista vaatetusta ja muuta tarpeellista varustetta
… auttaa sinut alkuun kertomalla lajin alkeista


Mikäli liputat itse hankitun tiedon eteen, olen koonnut alle tietopaketin lenkkeilyvarusteista, jota voit käyttää omatoimisen ostoksen tukivälineenä.

Mukavaa lenkkeilykautta!

Kauppiaasi Aki

Posted in 2019, Sekalainen and tagged , , , , , , , .