Estradilla Forssan Urheiluakatemian huippulupaukset

Meillä kävi alkuviikosta vieraita ja saatiin kunnia palkita Forssan Urheiluakatemian poppoon valitsema kärkikaksikko Saara Sillanpää ja Suvi-Maaria Heinonen lukuvuoden 18-19 Intersport Stipendillä!
Palkitsemistilaisuudessa oli paikalla myös:
oppilaistaan ylpeät rehtorit Maaria Silvius ja Simo Veistola
onnelliset ja tyytyväiset koordinaattorit Ari Ketola, sekä Jukka Vierimaa.
Tästä vedenpitävänä todisteena saatiin napsaistua koko kööristä artikkelia komistava kuva!

Sain samalla oivan tilaisuuden jututtaa näitä Forssan urheilumaailman suurlupauksia

Moikka Suvi-Maaria ja Saara! Esittelettekö itsenne muutamalla sanalla?
Saara: Olen jokioislainen Saara Sillanpää. Harrastukseni on kestävyysjuoksu ja edustan kilpailuissa Forssan Salamaa. Valmistuin keväällä ylioppilaaksi Forssan Yhteislyseosta.
Suvi-Maaria: Olen Suvi-Maaria Heinonen ja asun Forssassa. Tällä hetkellä uin kilpaa Vesihelmen Uimaseuran väreissä ja harrastan voimannostoa Salon Voimailijoissa. Aloitan syksyllä toisen vuoden Forssan Ammatti-Istituutissa ja opiskelen Teknisen alan suunnittelua.

Miten olette päätyneet valitsemiinne lajeihin?

Saara: Alkuinnostus lähti jo pienenä, kun vanhemmat veivät minut Forssan Salaman lasten yleisurheilukouluun. Rakastuin juoksemiseen ja urheiluun. Toivotankin pienet urheilijan alut rohkeasti tervetulleeksi urheilukentälle kokeilemaan ja löytämään itselleen mieluisan harrastuksen.
Suvi-Maaria: Olen uinut pienestä saakka ja uinti olikin pitkään intohimoni. Jossain vaiheessa tuli eteen tilanne, jossa pohdimme isäni kanssa, että uintini kehittyisi valtavasti, jos saisimme yläkroppaan lisää voimaa. Tästä innostuneeni aloitin voimaharjoittelun noin kaksi vuotta sitten ja siitä eteenpäin voimaharjoittelu vei minut mennessään. Nyt voinkin sanoa, että päälajini on penkki ja se on laji, jota suorastaan rakastan.

Mikä on lämpimin muistosi urheilun parista?

Saara: Täytyy ensin sanoa, että ensisijaisesti tykkään urheilla ja erityisesti juoksemisesta itsestään minulle tulee aina hyvä mieli. Jos pitää kuitenkin nimetä jokin konkreettinen tapahtuma, niin se voisi olla vuoden 2016 SM -kilpailut, joissa nappasin ensimmäisen SM-mitalini 2000 metrin estejuoksussa.
Suvi-Maaria: Vähän samoilla linjoilla kuin Saara ja kuten edellä tulikin jo sanottua, niin penkki on laji, jota suorastaan rakastan. Yksittäisenä tapahtumana paras muisto on kuitenkin muutama viikko sitten saavuttamani MM -hopea penkkipunnerruksessa.

Miltä valinta menneen lukuvuoden Intersport Stipendiaatiksi tuntui?

Saara: Äärimmäisen hienolta. Etenkin, kun valinta tuli koko vuoden harjoitteluani seuranneelta Urheiluakatemian organisaatiolta. On myös hienoa, että meiltä löytyy Forssasta näin palveleva, ammattitaitoinen ja paikallisessa toiminnassa mukana oleva Intersport.
Suvi-Maaria: Kyllähän tämä tunnustus lämmittää mieltä ja on tavallaan kirsikka kakun päälle. Olen myös iloinen, että Intersport on mukana tukemassa meitä myös tulevissa haasteissa.

Kiitos Saara ja Suvi-Maaria! Onnea ja menestystä tulevaan.

Kesäterveisin

Kauppiaasi Aki

Posted in 2019, Sekalainen.